- Danskerne har ikke brug for, at vi slås på Christiansborg, men for at der kommer nogle ordninger, som rent faktisk hjælper, hvis man er nedslidt på arbejdsmarkedet, siger Thulesen Dahl. Foto: Liselotte Sabroe

DF-formand i skarp kritik af Mette F.: Din pensionsplan er drømmeri

2. maj, 16:45
Dansk Folkepartis formand lægger nu markant afstand til Socialdemokratiets pensionsplan: Ukonkret drømmeri.

Kort før at danskerne skal til folketingsvalg, melder Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, sig for alvor på statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) hold i valgkampen.

Torsdag indgik Dansk Folkeparti en aftale om seniorpension til nedslidte danskere sammen med VLAK-regeringen og De Radikale.

Aftalen ventes at blive en del af afsættet til valgudskrivelsen.

Kristian Thulesen Dahl brugte lejligheden til at komme med en usædvanlig skarp kritik af Mette Frederiksens udspil om en differentieret pensionsalder.

Kristian Thulesen Dahl kalder Socialdemokratiets pensionsplan for "drømmeri".

Han henviser til, at Mette Frederiksen ikke har lagt frem konkret, hvem der kan og ikke kan få den ret til en tidligere pension, som hun vil gennemføre efter valget.

Samtidig kritiserer han indirekte Socialdemokratiet for at bruge pensionsplanen mere som et udspil i valgkampen end som et forsøg på reelt at gøre noget for nedslidte:

- Danskerne har ikke brug for, at vi slås på Christiansborg, men for at der kommer nogle ordninger, som rent faktisk hjælper, hvis man er nedslidt på arbejdsmarkedet, siger Thulesen Dahl og tilføjer:

- Så er der nogen (læs: Socialdemokratiet, red.), der vil rejse rundt i landet og indrykke spots i lokalradioerne og fortælle, at de drømmer om en eller anden differentieret pensionsalder. Dem vil jeg igen opfordre til at komme med en model for det, siger Thulesen Dahl.

Han henviser til, at Mette Frederiksen før valget ikke vil sige præcis, hvem der skal have ret til Socialdemokratiets differentierede pensionsalder, og hvem der ikke skal.

Det skal først afklares efter valget i en forhandling med arbejdsmarkedets parter, siger Mette Frederiksen.

Ifølge Mette Frederiksen skal man have arbejdet i "mere end 40 år" for at kunne få ret til tidligere pension, men hun vil ikke sætte præcist antal år på.

- Socialdemokratiet må fortælle, hvem der skal have rettigheden, og hvem der ikke skal. For indtil det er afklaret, må man karakterisere det som over i drømmeriet, siger Kristian Thulesen Dahl.

/ritzau/

Kontakt
Redaktionschef for A4 Medier

Iver Houmark Andersen
[email protected]
+45 27277661

Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser