Analyse:

Servicesektoren åbner gerne dørene for arbejdsløse

11. dec 2018
Forholdsvis mange rengøringsassistenter, vagter og vikarer har været på dagpenge eller kontanthjælp, før de fik deres job. Faktisk er så mange som hver femte medarbejder i servicesektoren kommet fra offentlig forsørgelse, skriver chefkonsulent fra Dansk Industri.

 

Servicesektoren kan noget særligt, når det gælder om at skabe job til mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Mere end hver femte medarbejder fra sektoren kommer fra offentlig forsørgelse. Niveauet er dermed en del højere end i resten af den private sektor, hvor det er knap hver syvende medarbejder, der tidligere har modtaget offentlig forsørgelse. 

 

I januar 2018 var godt 223.000 lønmodtagere beskæftiget i den private servicesektor. Af dem havde mere end 46.000 modtaget offentlig forsørgelse det forudgående år eller var ansat i støttet beskæftigelse. 

  

Det svarer til, at mere end hver femte beskæftiget i den private servicesektor enten er ansat i støttet beskæftigelse - eller har modtaget offentlig forsørgelse det seneste år. For hele den private sektor er det omkring hver syvende – eller 14 procent af de beskæftigede. For hele arbejdsmarkedet er andelen på knap 15 procent. Det tyder således på, at servicesektoren er god til at åbne dørene for personer, der kan have svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet. 

 

 

Særligt andelen af beskæftigede, der har modtaget dagpenge eller kontanthjælp det seneste år er højere i servicesektoren, sammenlig- net med hele den private sektor og det samlede arbejdsmarked.

 

Knap 9 procent af de beskæftigede i servicesektoren har modtaget dagpenge inden for det seneste år, mens der er tale om godt 5 procent i hele den private sektor og for hele arbejdsmarkedet. Og knap 3,5 procent af de beskæftigede i servicesektoren har modtaget kontanthjælpslignende ydelser i det forudgående år. I hele den private sektor og for hele arbejdsmarkedet er andelen 1,5 procent. 

 

Ser man over tid, har den private servicesektor gennem alle årene haft højere andel af ansatte, der har modtaget offentlig forsørgelse forudgående for ansættelsen eller været ansat i støttet beskæftigelse, sammenlignet med både den private sektor og hele arbejdsmarkedet. Andelen af beskæftigede, fra offentlig forsørgelse har været rimelig konstant over tid både i den private servicesektor, i hele den private sektor og for det samlede arbejdsmarked.  

 

Kontakt
Redaktionschef for A4 Medier

Iver Houmark Andersen
[email protected]
+45 27277661

Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser