Efter folketingsvalget 5. juni risikerer Anders Samuelsens liberale tropper kun at bestå af fem mandater i Folketinget. Foto: Philip Davali, Ritzau-Scanpix.

Nedtur:

Nye vælgersmæk til Samuelsen og Thulesen Dahl

20. maj, 10:23
I en ny meningsmåling står både Liberal Alliance og Dansk Folkeparti til kæmpe valgnederlag. Socialdemokratiet står til gengæld til at få næsten tre ud af ti stemmer ved det kommende folketingsvalg.

Blå vælgere er på vild flugt væk fra både Liberal Alliance og Dansk Folkeparti. 

Kun 16 dage før folketingsvalget viser en ny måling foretaget for Norstat for Altinget og Jyllands-Posten, at Anders Samuelsens liberale parti står til at blive mere end halveret og kun få 2,9 procent af stemmerne. Holder målingen, risikerer Liberal Alliance kun at få fem mandater og blive Folketingets mindste parti sammen med det højreekstreme parti Stram Kurs. 

Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, kalder det i Altinget en foruroligende udvikling for partiet , der ellers har været holdt oppe af en loyal vælgerbase.

- LA’s position begynder at være desperat. Deres vælgere har ellers været enormt loyale og tålmodige, men nu er selv deres faste base på omkring fem procent eroderet, siger Erik Holstein til Altinget. 

DF-trekløver har mistet vælgermagien 

For Kristian Thulesen Dahl er det endnu en mareridts-måling. Dansk Folkeparti får kun 11,2 procent af stemmerne og 20 mandater på Christiansborg.

Ved folketingsvalget i 2015 scorede Thulesen-Dahls parti 21,1 procent af vælgerne, og partiet må konstatere, at trekløveret Pia Kjærsgaard, Kristian Thulesen Dahl og Peter Skaarup har mistet vælgermagien. 

I det hele taget fortsætter nedsmeltningen og kaosset i blå blok ifølge Norstat-målingen. Venstre og Lars Løkke Rasmussen står til 18,3 procent af stemmerne og går således også tilbage sammenlignet med valget i 2015.

Det eneste regeringsparti, der står til fremgang, er Konservative. Søren Pape Poulsen får ifølge målingen 3,6 procent af stemmerne, men det er kun en marginal fremgang fra seneste valgs 3,4 procent, og det bliver ikke Konservative, der kommer til at redde blå blok på valgdagen. 

Nye Borgerlige står også til at komme ind med 3,2 procent af stemmerne. 

Socialdemokratiet suverænt størst 

Mette Frederiksen kan til gengæld se frem til en valgsejr og det bedste resultat for Socialdemokratiet siden 1990.

Ifølge den nye måling får Socialdemokratiet 28,8 procent af stemmerne og 52 mandater i Folketinget, hvilket er en stor fremgang sammenlignet med de 26,3 procent, som liste A fik ved folketingsvalget i 2015.

For Mette Frederiksen vil en fremgang til tæt på 30 procent og et Socialdemokrati som Danmarks suverænt største parti være det bedst tænkelige udgangspunkt for at danne en S-mindretalsregering. 

Også SF og Enhedslisten står til fremgang i Altinget og Jyllandspostens måling. SF får 6,9 procent mens Enhedslisten får 8,2 procent af stemmerne.  

Den radikale leder Morten Østergaard har også mere vælgertække i 2019 end tilbage i 2015. Han står ifølge målingen til at gå frem fra 4,6 til 7,3 procent af stemmerne. 

Kontakt
Redaktionschef for A4 Medier

Iver Houmark Andersen
[email protected]
+45 27277661

Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser