Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen på talerstolen ved 1. maj-mødet hos DSU i Aalborg, hvor hun talte om nedslidning og pension. Foto: Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Mette F: Seniorførtidspension ikke nok for nedslidte

1. maj, 7:29
Mette Frederiksen mener, at der skal mere end seniorførtidspension til for at hjælpe de nedslidte.

Mens forhandlingerne om en ny seniorførtidspension foregår, gik Mette Frederiksen onsdag på talerstolen ved et 1. maj-arrangement i Aalborg og talte de nedslidtes sag.

Socialdemokratiets formand mener ikke, at en udvidet seniorførtidspension løser problemerne for dem, der er slidt ned efter mange år på arbejdsmarkedet.

Retten til at gå tidligere på pension skal udvides, hvis det står til oppositionspartiet.

- De partier, der forringede efterlønnen, forhandler nu om en seniorførtidspension. Jeg tror, at det gør det, fordi valget nærmer sig, siger hun.

- Vi støtter en seniorførtidspension, men det er bare ikke nok. Man skal også kunne trække sig tilbage, før man kan gå på seniorførtidspension, siger hun.

Mette Frederiksen mener, at regeringen og Dansk Folkeparti meget sent - og først efter, at Socialdemokratiet har sat fokus på emnet - er begyndt at interessere sig for de nedslidte.

Regeringen har omvendt kritiseret Socialdemokratiet for at være for ukonkret i forhold til, hvem der præcis skal have gavn af en ny pensionsordning.

S-formanden kom da heller ikke svaret ret meget nærmere i sin tale.

- Jeg kan ikke love, at alle, der er nedslidte, kan gå tidligere på pension. Men vi har afsat tre milliarder kroner til at gøre noget ved problemet, sagde hun.

Mette Frederiksen taler senere på dagen i Aarhus, Odense og i København.

/ritzau/

Kontakt
Redaktionschef for A4 Medier

Iver Houmark Andersen
[email protected]
+45 27277661

Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser