Lars Løkke Rasmussen (V) talte blandt andet om ghettopakken, da han i forbindelse med valgkampen var gæst på Tietgen Handelsgymnasium. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Løkke raser: Hvad fanden er det for et land at leve i?

23. maj, 17:43
Statsministeren kaldte sit møde med en fynsk bandeleder for "langt ude", da han torsdag var på besøg hos Tietgen Handelsgymnasium i Odense.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) var torsdag taget til Odense, hvor han deltog i en valgdebat på Tietgen Handelsgymnasium.

En del af debatten handlede om ghettopakken, som regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og SF vedtog i fjor. Målet med ghettopakken er at sikre en bredere beboersammensætning i belastede boligområder.

LÆS OGSÅ: Hvem skal være formand i Venstre? Nu bryder Kristian Jensen tavsheden

Det politiske projekt betyder, at 1.000 almene familieboliger i Odense-bydelen Vollsmose skal rives ned fra 2020, og beboerne derfor skal flytte.

TV 2 Fyn skriver, at Lars Løkke Rasmussen under sit besøg på det fynske uddannelsessted kaldte ghettopakken for en god løsning, da der er brug for handling i Vollsmose.

- Da jeg besøgte Vollsmose sidst, tror jeg, det var meningen, at borgmesteren eller en udvalgsformand skulle tage imod mig. Det var det ikke, sagde statsministeren.

- Det var gangsterlederen. Han stak hånden ud foran de andre: “Velkommen til Vollsmose”, sagde han. Hvad fanden er det for et land at leve i, hvor statsministeren bliver modtaget af en gangster i et boligområde, lød det spørgende fra Lars Løkke Rasmussen, der kaldte episoden for ”langt ude”. 

Planen for Vollsmose er, at bydelen inden 2030 skal have maksimalt 40 procent almene familieboliger.

Derudover skal bydelen forsøge at leve op til kriterier om blandt andet niveauet for kriminalitet, uddannelse og andel af indvandrere og efterkommere med ikkevestlig herkomst.

Kontakt
Redaktionschef for A4 Medier

Iver Houmark Andersen
[email protected]
+45 27277661

Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser