Specialinstitutionen Kofoedsminde. Arkivfoto. Foto: Christian Als / Ritzau Scanpix

Kofoedsminde hyrer ufaglærte trods kontrakt om behandling på højt niveau

22. maj, 6:04
I en kontrakt med en privat leverandør skriver Region Sjælland, at de ønsker behandling på højt niveau. Vikarerne, som regionen køber, har fået hård kritik af Socialtilsyn Øst for manglende faglighed.

Region Sjælland stiller krav om 'behandling på et højt niveau' i kontrakten med firmaet Vikarspecialisten, der leverer eksterne vikarer til specialinstitutionen Kofoedsminde.

Men i tilsynsrapporter fra Socialtilsyn Øst står der, at de eksterne vikarer mangler relevante kompetencer. Tilsynet skriver videre, at vikarerne påvirker den pædagogiske indsats i negativ retning og højner konfliktniveauet blandt beboerne, som er domsanbragte, udviklingshæmmede kriminelle. Det viser aktindsigter, som Fagbladet FOA har fået.

Torben Hollmann, formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA, undrer sig over, hvordan Vikarspecialisten har fået kontrakten, når deres ansatte ifølge Socialtilsynet mangler relevante kompetencer.

- Ifølge kontrakten har Kofoedsminde og Region Sjælland jo fine standarder for deres vikararbejde, som jeg er enig i. Så jeg er fuldstændig uforstående overfor, at Vikarspecialisten har fået den kontrakt, for de kan jo ikke levere det, de bliver bedt om. Der er en leder på Kofoedsminde, der må stå til ansvar for at have bestilt personale, der ikke lever op til de standarder, som stedet har, siger han.

Torben Hollmann mener, at regionen svigter sit ansvar ved ikke at føre bedre tilsyn med sine egne virksomheder, når kvaliteten er blevet kritiseret ad flere omgange.

Men ifølge Jens Buch, som er direktør for Vikarspecialisten, leverer hans firma det, Region Sjælland har bedt dem om. Han fortæller, at de har aftalt, at Vikarspecialisten leverer omsorgsmedhjælpere, som er ufaglærte.

- Der har været et par enkelte gange, hvor de har forespurgt at få sundhedspersonale, mener jeg. Der har vi så fundet en, der var autoriseret til de her ting, siger Jens Buch.

Heino Knudsen, regionsrådsformand for Region Sjælland, skriver i en mail, at han ikke mener, at der er problemer med fagligheden på Kofoedsminde:

"Kofoedsminde har en god faglig ekspertise, da de er den eneste institution af sin slags i Danmark med sikrede afdelinger til domfældte udviklingshæmmede."
Han skriver dog, at der er plads til forbedringer:

"Når det er sagt, så ønsker vi at højne kvaliteten yderligere og sænke forbruget af vikarer. Derfor har jeg bedt om en plan for, hvordan vi tiltrækker mere faguddannet personale, og regionen har i 2019 budgetteret med at fastansætte mere personale," skriver regionsrådsformand for Region Sjælland, Heino Knudsen (S).

Kontakt
Redaktionschef for A4 Medier

Iver Houmark Andersen
[email protected]
+45 27277661

Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser