»Finanskrisen har kostet mig og min familie dyrt, og det er ikke mere end et halvt år siden, at min mand og jeg var få dage fra at gå fra hus og hjem. Så krisen er bestemt ikke glemt,« fortæller Michelle Fleron.  Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix.

10 år senere:

Finanskrisen gør stadig ondt på fyrede danskere

6. okt 2018
Finanskrisen giver stadig lommesmerter hos de danskere, hvis arbejdsplads forsvandt, da bunden gik ud af verdensøkonomien i 2008. Det viser ny analyse. De ramte danskere vil døje med regningen for krisen resten af deres liv, vurderer ekspert.

 

Da finanskrisen i 2008 tog Michelle Flerons job som kontorassistent, ramlede hendes verden.

»Jeg måtte sige til børnene, at de ikke længere kunne gå til sport, for det var der simpelhen ikke råd til. Bilen og campingvognen røg, og vi måtte sælge gammelt tøj fra vores kælder for at klare os. Det var så ydmygende og frustrerende,« siger Michelle Fleron.

Selvom krisen lige så stille glider i baggrunden som et fjernere og fjernere minde, har den stadig alvorlige konsekvenser for de danskere, hvis arbejdsplads bukkede under for ti år siden. 

En ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at de lønmodtagere, hvis arbejdsplads forsvandt i 2008, hvert år i gennemsnit mister over 30.000 kroner i tabt lønindkomst på grund af krisen.

Finanskrisen har kostet mig og min familie dyrt

Michelle Fleron mærker stadig krisens konsekvenser - selv her mange år efter. 

Siden hendes arbejdsplads forsvandt i 2008, har hun gået fra det ene korte job til det andet. 

I lange perioder har det været helt umuligt for hende at finde et job, og den hårde jagt efter arbejde har gjort hende syg med stress og en frossen skulder, som hun stadig døjer med i dag. 

»Jeg følte, at jeg hoppede fra sten til sten, og det var enormt hårdt aldrig at vide, om man var købt eller solgt,« siger Michelle Fleron. 

Og der er desværre ikke særligt meget, der tyder på, at tabet nogensinde bliver indhentet. Jesper Rangvid, kriseforsker og professor ved CBC, om de økonomiske konsekvenser, som finanskrisen har haft for danske lønmodtagere.

»Hvis finanskrisen ikke havde ramt så hårdt, havde mit liv set anderledes ud i dag. Det er jeg sikker på,« siger Michelle Fleron. 

»Den har kostet mig og min familie dyrt, og det er ikke mere end et halvt år siden, at min mand og jeg var få dage fra at gå fra hus og hjem. Så krisen er bestemt ikke glemt,« siger hun. 

Læs den nye analyse

Kontakt
Redaktionschef for A4 Medier

Iver Houmark Andersen
[email protected]
+45 27277661

Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser