- Os der har været i gang en del år er jo som cirkusheste, der er bliver klar til endnu en omgang i manegen, når vi først lugter savsmuldet, siger Bertel Haarder til A4 Nu. Foto: Foto: Rune Evensen/Ritzau Scanpix

Haarder i hektisk valgkamp: Alle arbejdstids-regler brydes

9. maj, 16:50
Bertel Haarder håber på et forsinket tog i sin travle valgkamp, så han kan få læst i sin bog. Klaus Riskær Pedersen, der kører landet rundt i en lejet Audi, synes ikke, at han har mere travlt end til hverdag.

De fleste bliver sure, hvis de skal vente på et forsinket tog. Men det gælder ikke tidligere minister Bertel Haarder (V).  For ham er ventetiden eneste mulighed for at få en pause under valgkampen. En pause, hvor han måske kan få tid til at kigge lidt i en bog. 

- Jeg har lært, man bliver nødt til at tage en dag af gangen med ro i maven, men man er stadig på syv dage om ugen. Alle arbejdstidsregler brydes, når der er valgkamp, siger Bertel Haarder til A4 Nu.

Han kan godt have lidt svært ved at komme i stødet i begyndelsen af en valgkamp, men når den 74-årige Venstremand først er i gang, kan det være svært at stoppe igen.

- Det er jo vanedannende at føre valgkamp. Os, der har været i gang en del år, er jo som cirkusheste, der er klar til endnu en omgang i manegen, når vi først lugter savsmuldet. På den måde er det en glædelig tid, siger Bertel Haarder.

Der er tre ting, Bertel Haarder altid har i sin taske under en valgkamp.

- Jeg har altid noget proviant på mig, og en iPad så jeg kan holde forbindelsen til omverdenen. Og så noget læsestof, for man kan jo altid være så heldig, at man strander et sted, så man kan få lov til at bruge lidt tid på at læse, siger han.

Bertel Haarder rejser nemlig med S-tog og regionaltog rundt på hele Sjælland og er vild med, at valget falder i foråret, hvor alting blomstrer.

- Min kreds er jo virkelig stor, hvilket gør at jeg er meget på farten under valgkampen. Derfor er det dejligt, at der blev udskrevet valg, mens vores land viser sig fra sin grønneste og smukkeste side. Det er også dejligt, at det er lyst, når man kører hjem om aftenen, siger Bertel Haarder.

En Kia Picanto, en Cocio og en rådden pære

I den anden ende af landet og det politiske spektrum drøner SFs finansordfører, Lisbeth Bech Poulsen, rundt i sin lille Kia Picanto. Under valgkampen overnatter hun hos venner og familie i Nordjylland. I sin taske har SF´eren alt, hvad hun har brug for til valgkampen -  både frisk valgmateriale og mindre friske ting.

- Der ligger altid energibarer og Cocio i min bil, når jeg kører rundt. Jeg prøver også at have frugt med, men jeg har haft dårlige oplevelser med at have glemt nogle pærer under sidste valg, hvor det var meget varmt. Så det var næsten umuligt at være i bilen bagefter, siger hun.

Lisbeth Bech Poulsen regner ikke med at komme længere øst på end et enkelt arrangement i Odense. Hun bliver i Nordjylland, hvor hun nyder debatterne og er oppe at køre over udsigten til at få en ny blok til magten.  

- Vi kører på adrenalinen, og det er jo ekstra spændende, når man er i opposition, siger Lisbeth Bech Poulsen.

Riskær: Valgkampen er som hverdagen

For Klaus Riskær Pedersen handler valgkampen om at hive stemmer hjem til sit nystiftede parti. Han er ikke bekymret for at blive stresset, for han regner ikke med, at valgkampen bliver mere travl end hans hverdag er i forvejen. 

 - Normalt arbejder jeg også syv dage om ugen, fra otte om morgenen til otte om aftenen. Den eneste forskel kommer til at være, at jeg skal bruge mere tid med pressen, men det regner jeg med at tage over telefon, siger Klaus Riskær Pedersen, formand og stifter af partiet med samme navn.

Han fortæller, at partiets kommunikation foregår på fem-seks elektroniske platforme, og at det passer ham godt, fordi meget af hans arbejde også forgår digitalt til hverdag. Riskær skal dog også ud i landet, hvor partiet har arrangeret over 60 møder indtil valget.

- I går var jeg i Aalborg, jeg var i Aabenraa i forgårs, og jeg skal til Kongens Lyngby i morgen. Jeg har allerede set det ganske land, siger Riskær, der tager turen alene i en lejet Audi med radioen stillet ind på den lokale P4-kanal.  

Kontakt
Redaktionschef for A4 Medier

Iver Houmark Andersen
[email protected]
+45 27277661

Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser